Hen imod eller væk fra?

how badVed du hvor du vil hen? Eller løber du bare, for at komme væk? Hen til hvad – væk fra hvad?

Når vi vil noget nyt, i vores liv – når vi tager beslutninger om ændringer, store som små – er vi typisk drevet af én af to ting: Vi vil hen til noget vi ønsker, opnå noget. Eller vi vil væk fra noget, undgå noget.

Er det ene stærkere end det andet? Ikke nødvendigvis – der kan skam være en ret stærk drivkraft i at ville væk fra noget. Desperation kan som bekendt få folk til at gøre de mest utrolige ting. Hvad kan mere det? Inspiration! Ønsket om at opnå noget!

Hvad træner du for? Er der noget du vil opnå? Noget du vil undgå? Helt sikkert en af delene, men hvilken? Og er din drivkraft den der vil få dig længst?

Den helt grundlæggende forskel på de to er, at drivkraften HEN IMOD, er retningsbestemt, og indeholder helt konkrete mål. Det gør VÆK FRA ikke – anywhere but here will do! Umiddelbart virker ‘væk fra’ måske som den nemmeste at arbejde med, for der er utrolig mange muligheder for succes – bare du kommer et andet sted hen, er det fint. Men er det den der vil give dig succes på længere sigt?

Her i starten af et nyt år, bliver der taget hul på mange nye beslutninger om et nyt og bedre liv. Fedt! Det er konstruktiv tænkning, positive ambitioner. Sådan! Inden du farer afsted, så tænk dog over, om du er på vej et sted hen, eller om du er på flugt.

Og ikke mindst; tænk over hvorfor…

Skriv en kommentar