Proteiner i kaffen – no problem!

Nu er en kop kaffe i sig selv jo ikke netop smækfyldt med proteiner – og hvad så? Ikke noget, som sådan – jeg vil bare dele et tip med dig, som jeg selv eeeelsker!

De seneste måneder – og især den sidste måned – har jeg haft ret meget fokus på mit proteinindtag. Det giver god mening, af flere grunde. Dels har jeg nok ikke været super god til at få proteiner nok tidligere, og dels er der blevet skruet op for styrketræningen, og for at få det fulde udbytte af det, måtte der gøres noget ved energifordelingen i min daglige kost – og ikke bare i form af mindre fedt. Endelig er der det ved det, at jeg har opdaget, at jo lettere jeg bliver, og jo stærkere jeg bliver, jo hurtigere bliver jeg også – og ja, det er et mål i sig selv. Eller et af dem. Men det hele hænger jo sammen – det er det smukke ved det – når jeg bliver hurtigere, lettere og stærkere, bliver jeg også mere lækker. Og endelig -ENDELIG – er jeg klar til at sige højt, at det selvfølgelig også handler om det. I lang tid måtte det kun hedde ‘sundhed’ – ‘velvære’ – ‘løbetider’ og ‘træningsglæde’ – jeg kunne ligesom ikke rigtig rumme at tage stilling til ‘lækkerhed’ også. Det kan jeg nu, og det kan man se.

Men tilbage til proteinerne – og kaffen. Synes du det lyder som om jeg har fået koffein-chok, eller delirium? Det har jeg altså ikke, jeg har bare fundet en fantastisk måde at lave den lækreste chokolade-latte, uden sødmælk, sukker og chokolade. Okay, jeg har så ikke helt selv fået ideen, den er stærkt inspireret af en opskrift jeg fandt på Nutramino’s hjemmeside – deres forslag til en Morning Quickstart. Jeg lavede den om til min weekend-choko-latte – uhmmm… Jeg laver min kaffe i et højt glas, og fylder halvt op med kaffe (hjemme hos mig er køkkenet mikroskopisk, så der er ikke plads til nogen form for kaffemaskine, altså: kogende vand og en eller anden form for instant coffee), så shaker jeg ca. 20 gram Nutramino proteinpulver med chokoladesmag, med 1 dl skummetmælk – og jeg ryster det rigtig godt, så det kommer til at skumme lidt – og hælder det i kaffen, et voila! Ingen sødmælk, ingen sukkerknalder, ingen kakaopulver, men til gengæld en lækker lækker choko-latte med masser af proteiner.

Kalorier? Ja, det er ikke en kalorie-fri kaffe, men det er sådan set heller ikke meningen. Der skal nok være 120 kalorier i, eller sådan noget… Men til forskel fra en traditionel latte med sødmælk (og i mit tilfælde også sukker), er det en latte hvor jeg får noget for mine kalorier – de er det værd.

Jeg lukker lige den her med en historie om min bedste veninde, og noget der IKKE var kalorierne værd. Vi var hjemme i hendes køkken, og gjorde klar til en hyggelig aften, med en lækker flaske vin og lækre snacks. Nogle af de her snacks var en ny – og lidt spacy – form for chips, jeg havde fundet i Mad & Vin, og tænkt; He – det skal prøves! Min veninde hældte dem op i en skål, puttede en i munden, tyggede to gange, spyttede den ud og tømte skålen i skraldespanden med ordene “De er sgu ikke kalorierne værd!” Jeg stod bare og gloede måbende på hende, men hun havde jo ret i, at det bare ikke er alt, der er kalorierne værd.

Skriv en kommentar