Smerte er glæde

Det lyder jo helt sort! Men hvis du tænker over det, gør det så ikke altid herre-nas, når du rykker en grænse og skaber udvikling og fremgang i din træning? Og er det ikke det vi vil?

Det er det jeg vil, og derfor giver det mening, når min træner siger “smerte er glæde”, lige inden jeg kæmper mig gennem dagens sidste walking lunges, for jeg ved, at det kommer til at gøre så ondt – også de næste par dage – og jeg ved, at hvis det ikke gør, så giver jeg ikke nok. Ikke nok til at flytte noget, i hvert fald.

Men når vi taler om smerte, er det vigtigt at huske, at ikke al smerte bør være kilde til glæde. Det skal ikke gøre ondt i dine knæ, når du løber, eller foran på dine skinneben, og det skal ikke gøre ondt inde i skulderen, når du laver armbøjninger. Du kan se hvor jeg vil hen, ikke? Det er vigtigt at kende forskel på den gode smerte – den smerte, der er din ven – og den smerte du skal tage alvorligt, som den advarsel den er, og respektere den. Lyt til hvad din krop fortæller dig – og respekter det.

Så nyd den gode smerte – tag den ind, luk øjnene hvis du har brug for det, og fortsæt. Din krop vil belønne dig for din stålsatte indsats.

Skriv en kommentar