Proteinbarer – der er nok at vælge mellem!

De dage hvor jeg går hårdt til den med styrketræning, sørger jeg for at være godt dækket ind med proteiner. Og det betyder, at jeg ofte supplerer kosten med en protein shake, ekstra proteinpulver i min morgensmoothie eller en proteinbar. Alt sammen med masser af muligheder for variation, og når vi taler om proteinbarer, er udvalget enormt!

Ja, og der er jo sikkert både godt og skidt at sige om dem allesammen. Jeg har testet nogle forskellige, og lad mig med det samme understrege, at det er en helt helt uvidenskabelig test der er tale om. Den er udelukkende baseret på min smag og mine oplevelser med de forskellige produkter.

Jeg har bedømt de testede barer på de her parametre:

  • Smag  – hvad kan jeg bedst lide? Det skal smage godt, ellers gider jeg ikke spise det. Det gælder min mad og det gælder mine proteinbarer.
  • Mæthed, nu og her.
  • Mæthedens ‘holdbarhed’ – hvor hurtigt bliver jeg sulten igen?
  • Samlet set: hvad får jeg for kalorierne?

Jeg har efterhånden spist mig igennem et pænt udvalg af proteinbarer, men at gå i krig med dem allesammen her, vil være alt for omfattende og uoverskueligt, så til min lille uvidenskabelige forbruger-test, har jeg valgt de her 3:

Nutramino Proteinbar Deluxe, med mandler, chokolade og karamel – 60 g – 249 kcal – Protein 18 g – Kulhydrat 24,1 g – Fedt 9,3 g

Maxim Proteinbar XL, med chokolade – 82 g – 325 kcal – Protein 25 g – Kulhydrat 36 g – 8,9 g

Naturdiet Mealbar Plus, med chokolade/orange – 58 g – 208 kcal – Protein 12 g – Kulhydrat 25 g – Fedt 5,5 g

 

Med hensyn til smagen, så er de ret lige – de smager vildt godt alle 3!

SKAL jeg vælge en, der lige smager den smule bedre, er det nok Naturdiets med chokolade/orange – holy smokes, det var jo fuldstændig som at spise en virkelig lækker chokoladebar. Fyldig og blød i smagen – og så er jeg jo i forvejen ret vild med orangechokolade, såee….

Lige efter den kommer Nutraminos Deluxe bar… mmmm…. mandler, karamel og chokolade… intens chokoladesmag og lækker fyldig og creamy i smagen af mandler og karamel… mmm…. me likey!

Maxims med chokolade var lige voldsom nok til mig. Lækker kraftig chokoladesmag, jeg mener – den smagte virkelig godt! Det blev bare hurtigt for meget, og fordi den også var så stor, fik jeg liiidt kvalme til sidst.

 

Billedet ser noget anderledes ud når vi taler om mæthed.

Her ligger barerne fra Maxim og Nutramino ret tæt, hvilket undrede mig en del, når den fra Maxim er så meget større. Baren fra Naturdiet skilte sig derimod markant ud, på den kedelige måde – den mættede ikke mere end en helt almindelig chokoladebar. Jeg blev simpelthen alt for hurtigt sulten igen. Og når baren fra Maxim er det større end den fra Nutramino, havde jeg ærligt talt forventet mere og længere mæthed for kalorierne.

 

Så samlet set er jeg der hvor jeg vælger Deluxe baren fra Nutramino. Smagsmæssigt super lækker – og virkelig virkelig tæt på Mealbar Plus fra Naturdiet – og da den giver lige så meget mæthed som den større bar fra Maxim, for færre kalorier, synes jeg ikke der er noget at diskutere.

Skriv en kommentar