Når et marathon ikke er langt nok

Kl. 5.15 mandag morgen. Jeg har lige slået uret fra og prøver at finde en god undskyldning for at blive i sengen. Er jeg ikke lidt øm i knæet – eller skinnebenet? Hmm ingen undskyldninger virker, så jeg lister ud af den varme dyne og finder løbetøjet frem. 5.30 står jeg og bander over mit gps-ur ikke finder signal med det samme, mens jeg klaprer tænder – det er blevet efterår. Endelig kan jeg løbe og efter 400 meter er kulden og trætheden glemt. Intet er smukkere end solopgangen set i løbeskoene.

For snart tre år siden besluttede jeg mig for at løbe et marathon og begyndte at øge træningsmængde og -intensitet. Siden har jeg løbet marathon i København, Berlin og New York. Kæmpe store oplevelser. For 3 uger siden løb jeg mit første ultraløb – Copenhagen 6 hour run, hvor jeg løb 62,4 km på 6 timer.

Hvorfor står jeg op kvart over 5 mandag morgen for at løbe 14 km? Hvorfor træner jeg flere timer hver dag – og nogen gange 2-3 gange om dagen? Hvis jeg løb rundt om Søerne hver dag kl. 17 sammen med resten af København omringet af bilos, ville jeg nok stoppe med at løbe efter cirka en uge. Det hele handler om at finde den rette motivation: – Omgivelserne – Målet – Udfordringen.

Jeg har brug for forandring når jeg løber. Nye ruter. Forskellige tidspunkter. Verden ser forskellig ud, og det vil jeg opleve. Den friske luft og årstidernes forvandling. Jeg har hele tiden fokus på det positive. Jeg er rigtig god til at supplere mine løbetræning med svømning og racercyklen, og det virker. Det gør det muligt for mig at træne hårdere og mere effektivt, og forandringen motiverer mig. Jeg bliver afhængig af følelsen af at løbe. Af at blive bedre. Af at være stærk.

Når man løber så langt som jeg gør, foregår en del af løbet mentalt. Jeg træner ikke bare min fysiske formåen – men også mine evner til at presse mig selv, lukke smerte ude og til at tro på mig selv. Det hjælper mig i mange andre end sportslige sammenhænge.

Mange af mine venner har spurgt om jeg så var tilfreds nu, hvor jeg har løbet et godt debut ultraløb.. Men nej – det er jeg ikke. Jeg er først lige begyndt. Motivationen har aldrig været større!

Skriv en kommentar