DUMME mål, eller SMARTE mål – hvad vælger du?

Jeg vælger de DUMME mål – til en hver tid. Fordi jeg er dum? Det kan du mene, hvis du vil. Selv mener jeg, at det er fordi jeg er super bange for at gå glip af noget – for ikke at få mest muligt ud af mit liv.

Forleden fik jeg mit yndlings nyhedsbrev – det fra Fitness dk – det vinder hver gang. Det handlede om elite, den her gang – og om udfordringer. Nu er det jo jeg skal løbe Copenhagen Marathon næste år, så jeg har meldt mig til infomøde om elite løbeholdet, der starter d. 1. november, og som er målrettet marathontræning. Så ja, jeg kastede mig over det her nyhedsbrev. Og det der satte sig allerbedst fast, var artiklen om de DUMME mål, og de SMARTE mål.

De DUMME mål handler i bund og grund om at hæve sig over det jævne – sådan ser jeg det. D for Drømme, U for Urealistiske, M for Motiverende, M igen – denne gang for Modige, og E for Ekstreme. Og jeg kan nævne dem for dig, hvis du vækker mig kl. 3 om natten, for de sidder fast! De giver mening – for mig. Læg hellere overliggeren for højt end for lavt – selvom du ikke kommer over, er chancen for, at du når højere, under alle omstændigheder større, end hvis den lå for lavt. Altså får du mere ud af… hvad det så ellers er.

De SMARTE mål – S for Specifikke, M for Målbare, A for (nu er jeg nødt til at tjekke…) Acceptable, R for (tjekker igen) Realistiske? – næ, Relevante, T for Tidsbegrænsede (du har allerede tabt mig…), og E for Engagerede (jeg var mere engageret da det var Modige og Urealistiske mål…). Nu er vi mennesker jo meget forskellige, og det der virker for mig, virker ikke nødvendigvis for dig, og alt det der, men de SMARTE mål, de fangede mig bare overhovedet ikke, og jeg gav op på at huske hvad de stod for, allerede efter M. Jeg er til de DUMME mål – de er lige op ad min ally, so to speak. De SMARTE mål, dem skal du nok nå, og det kan jo give dig en følelse af lidt succes, og så kan du lune dig på det, når det bliver køligt i vejret. Men det er de DUMME mål, der giver dig en brændende følelse indeni – der får kinderne til at blusse og hele kroppen til at sitre og dirre, og får det hele til at køre op og ned, til du til sidst kun kan én ting: råbe af dine lungers fulde kraft, JAAAAHHHH!!!!!

Det er i hvert fald en følelse jeg ikke vil gå glip af. “Få det sidste”, siger min træner altid – “Få det sidste!” “JAAAHHH FOR FANDEN!” For jeg er bange for at gå glip af noget – bange for ikke at få ‘det sidste’ med. Hvad det så end er… Mest af alt, er jeg bange for at lægge overliggeren for lavt.

Comments
One Response to “DUMME mål, eller SMARTE mål – hvad vælger du?”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] har tidligere skrevet om DUMME mål og SMARTE mål – og konstateret, at de DUMME mål nok mest er mig. Drømmende, Urealistiske, Motiverende, Modige […]



Skriv en kommentar