Opskrifter

Hvad spiser du? Er det ikke hårdt altid at være på kur? Spiser du så aldrig chokolade eller kage? Må du spise sukker? Hvad skal jeg spise hvis jeg også vil have en fladere mave? Og mange mange andre spørgsmål i samme stil, får jeg jævnligt  – eller tit, faktisk.

For det første, så spiser jeg i princippet alt – hvad jeg kan lide! – der er nogle ting jeg spiser meget af, nogle ting jeg spiser mindre af, og nogle ting jeg spiser sjældent. Så har jeg svaret på næste spørgsmål, ikke? Jeg er ikke på kur. Jeg lever sundt. Og jeg kan godt lide det på den måde. Jo, jeg spiser engang imellem chokolade og kage – og is og fed ost, og alt muligt andet, der ikke lige netop er super sundt, men som jeg bare godt kan lide. Engang imellem. Så ja, jeg må godt spise sukker. Engang imellem. Hvad du skal spise for at få en fladere mave? Jeg er ked af det, men den kan du ikke bare spise dig til, hvis du ikke har den. Men det hjælper uden tvivl at spise sundt, fedtfattigt og uden for meget sukker og alkohol – og så er det i gang med noget motion.

Men kan det ikke blive lidt kedeligt og ensformigt altid at spise så sundt? Næ, det synes jeg da ikke. Min morgenmad består meget ofte af en smoothie, og det er jo noget der kan varieres i det uendelige – så det gør jeg. Og så spiser jeg jo sjældent hvidt brød, men meget gerne groft brød, som jeg tit bager selv. Boller til hygge, boller til sandwiches, brød som tilbehør usw. Igen med masser af muligheder for variation. Derudover elsker jeg at eksperimentere i køkkenet, og det kommer der nogen gange nogle ret underlige ting ud af, men ganske ofte lykkes det at få lavet noget virkelig lækkert.

Sundhed er ikke en straf for fortidens synder, der placerede de ekstra kilo på min røv og min mave (især det sidste!) – sundhed er den belønning jeg giver min krop for at følge mig i tykt og tyndt (so to speak!), og for at holde ud, og holde til alt hvad jeg har budt den gennem årene af godt og skidt. Og sundhed er en legeplads. Det er sjovt at dyrke sport, og dejligt at spise sundt og hele tiden finde på nye lækre snacks, variationer af gamle kendte retter – og fylde køkkenet og køleskabet med mad der smager fantastisk og som min krop vil elske mig for.

Alt det vil jeg gerne dele med dig, og så kan du jo selv customize det, så det lige passer til din smag. Som med alt andet her på siden, er det op til dig at bruge det du har lyst til og lade resten være – at lade dig inspirere eller klikke videre.

Skriv en kommentar