Sweet omelet… so sweet…

Da Marc første gang præsenterede mig for konceptet havregrød på æggehvider, trak jeg bare på skuldrene og tænkte “nå ja, det er nok bare en af de ting der lyder underligt, men smager fint…”, han havde jo overrasket mig så mange gange, med ting jeg ikke troede jeg ville kunne få ned, og som jeg hurtigt kom til at elske. Det her var ikke en af de gange! Marc havde nemlig sagt ‘sødemiddel’, og det havde jeg ikke hæftet mig ved… Så da jeg stod næste morgen, og blandede æggehvider, havregryn og kanel, og rørte det sammen i en gryde, til en ret tung, ret klistret masse, tænkte jeg, at det sikkert var fint – en lidt stor portion selv for morgenmadselskende mig, ikke noget der gav anledning til second thoughts. Indtil jeg tog første mundfuld! Helt ubekymret førte jeg skeen op til læberne og ind i munden, og…. Føj for en ulykke! Det kunne jeg bare ikke… Jeg kæmpede med masserne på tallerkenen, men måtte til sidst give op, med en tredjedel tilbage.

Efter en snak med Marc, og en reminder om sødemiddel og en opfordring til at give det et forsøg mere, gik jeg i køkkenet igen, og så blev havregrød til Sweet Omelet, og så havde jeg fået en ny yndlingsmorgenmad, som jeg nu vil dele med dig. Opskriften that is…

200 gr æggehvider
50 gr havregryn
5 groft hakkede mandler
Kanel og sødemiddel efter smag

1 tsk sesamolie til panden

Op i en skål, og et godt gammeldags piskeris i. Pisk det sammen, ganske let, så det bare lige får en smule skum på overfladen. Hæld det på en rigtig varm pande, og lad det lige få en let sprød skorpe, inden du skruer ned til 3/4 varme, og lader den blive færdig. Om du så vil folde den sammen, eller vende den, så den nærmere ligner en pandekage og liver let sprød på begge sider, er jo lidt op til dig.

Den er lækker, når den lige er taget af panden og stadig lun, og helt helt okay, når den er kølet af. Så den fungerer både som morgenmad, inden du stikker ud af døren, og som mellemmåltid senere på dagen.

Well… Enjoy!

Skriv en kommentar