Kampen mod fedtet

Endelig kom dagen – den dag jeg havde længtes sådan efter – diæt-start, wow! Tirsdag d. 27. marts var det slut med at proppe mig med mad fra morgen til aften – nu vendte bøtten. Ja. Slut med en masse mad jeg ikke havde hverken lyst eller appetit til, slut med at ‘være en banan bagud’, slut med røde tal i kalorieregnskabet. Ud med det! Og ind med negativ energibalance, lyst til mad, og en reel følelse af at være sulten – hold op den følelse var pludselig dejlig.

Få dage inden diæt-start, var Thinna igen med til træning, og det kom der nogle rigtig fede billeder ud af – nogle af dem er samlet her.

http://youtu.be/zu5seb1sE9o

De første dage var jeg helt høj – motivationen i top, masser af gulerødder, og meget hurtigt en følelse af at være ‘lettere’. Man skulle tro det var løgn – at det bare var noget der foregik oppe i mit hoved – men faktisk skulle det vise sig, at letheds-følelsen ikke kun var en følelse. Efter den første uge var der røget 2,6 kg, fordelt på 2,2 kg fedt, 0,3 kg væske, og 0,1 kg… hud, hår og negle selvfølgelig (!!), IKKE muskelmasse…. eller jo, måske, men det undgår jeg nok heller ikke, uanset hvor meget jeg styrketræner og hvor omhyggelig jeg er med at få taget mine aminosyretilskud, så vil der ryge lidt af muskelmassen, når fedtet skal af. Kunsten er at minimere det.

Så ok, masser af styrketræning – ja, det fortsætter jeg jo bare med. Seks dage om ugen – 2 x 3 split. Bum. Stadig tunge vægte – så tungt jeg kan på 8-12 gentagelser, 3-4 set. Og noget cardio hver dag. Hver dag. Slut med hviledage – intensiteten i træningen varieres, men helt  fri har jeg ikke, lige for tiden – det hedder ‘restitutionstræning’ og ‘aktive pauser’.

Det har krævet lidt tilvænning, den omvæltning det har været at starte på diæten – pludselig skal alt planlægges lidt mere, og der skal forberedes lidt mere; laves lidt mere madpakke hver dag. Den første uges tid var det lidt rodet, og jeg glemte ind imellem at få mad nok med mig, når jeg skulle være væk en hel dag – og med den kostplan jeg kører, er 7eleven ikke til meget hjælp. Men nu kører det, og jeg er endnu ikke begyndt at savne pastaen, brødet og mælken – og min elskede skyr. Men jeg savner frugt – nogle dage mere end andre…

En spisedag i ny og næ er tilladt – spisedag, ikke ædedag! Og sådan en dag kan det blive til en grovbolle med en skive mager ost, lidt frugt og måske en lille portion skyr, eller en shake lavet på mælk. Ikke på hele dagen, altså – men som en del af den dags kost. Sådan en dag glæder jeg mig til, og jeg vil planlægge den nøje, så jeg rigtig kan nyde det.

Min diæt er planlagt til at køre i 3 faser – en måned i hver fase – og Thinna skal med til træning, hver gang vi tager hul på en ny fase, og selvfølgelig når vi er i mål! I mellemtiden sørger jeg for mindre updates på processen – og måske en opskrift hér og dér,  på nogle af diæt-lækkerierne. På gensyn!

Skriv en kommentar